Пламен Бараков участва в предаването на БНТ 1 „Здравето отблизо“ за микроводораслите като храна

03.04.2015

Пламен Бараков в "Здравето отблизо" по БНТ 1Пламен Бараков гостува в предаването на БНТ 1 „Здравето отблизо“ на 2 април 2015 г. в разговор на тема „Микроводораслите – храна от древността и бъдещето“. Бараков е създател и управител на „Златната ябълка“ ООД – първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

„Златната ябълка“ е основен спомоществовател на поредицата от инициативи, популяризиращи делото на Ботю Бараков – документалния филм „Пророкът на Кораба на изкуствата“, честванията на 100-годишнината на Ботю Бараков в Габрово и София, както и сайта www.botyobarakov.com.

От предаването с участието на Пламен Бараков ще научите повече за първите обитатели на планетата Земя – микроводораслите, както и защо наричат тези зелени власинки – божествено в материална форма?

Някои твърдят, че микроводораслите са първите жители на планетата ни, дошли тук преди 4,5 милиарда години. Смята се, че са един от най-богатите източници на витамин B12 и носят в себе си 4 пъти повече ДНК от човешкото. Тези малки власинки са изключително богати на протеин и организмът ни го усвоява почти напълно. Водораслите представляват 80% от естествената храна на планетата и подсигуряват 90% от производството на кислород на Земята.

Разговорът в “Здравето отблизо” с Пламен Бараков може да гледате тук:

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД