Пламен Бараков: Най-красивото кътче на света е Габрово

08.04.2015

Пламен Бараков - гост в предаването "Още нещо" на ТВ7Габрово и Централна България са най-красивото кътче на света, казва Пламен Бараков в предаването „Още нещо“ по ТВ7. Той е пътешественик, който е обиколил целия свят. Пламен Бараков е бил Тибет, в Непал, в Индия, на Карибите… Списъкът с местата, които е посетил, е неизчерпаем.

В духовен план Мястото е човешката душа, но чисто физически това са Азия и Хималаите, сподели той в „Още нещо“. От пътуванията си по света Пламен установил, че средният българин е много по-интелигентен и знаещ за света от средния американец или французин. Това, което не знаем обаче, е колко невероятно е това, което имаме в България. Той даде пример със София с нейната необятност и отбеляза, че в столицата ни живеят хора, които не познават дори една хилядна от нея.

Не всичко е въпрос само на пари. Човек може да влезе в Археологическия музей и да разгледа, може и пеш да се качиш на Черни връх, подчертава той и допълва, че за истински заинтересования е и въпрос на пари.

Бараков коментира съвременния човек, който се хвали с покупките си, а не с това, което е видял.

Тъжно е ако отидеш в един град като Париж, който е люлка на европейската цивилизация, с изключителна архитектура, паркове, музеи, да мислиш какво да си купиш и да не усетиш нищо от него, подчерта пътешественикът.

Видео от предаването „Още нещо“ по ТВ7 от 21 ноември 2013 г. може да гледате тук и в раздела „Филми“ на сайта botyobarakov.com:

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД