„Пророкът на Кораба на изкуствата“ ще се излъчи за първи път по БНТ 1 на 2 август

22.07.2015

Пророкът на Кораба на изкустватаБНТ 1 ще излъчи за първи път документалния филм за Ботю Бараков „Пророкът на Кораба на изкуствата“ на 2 август 2015 г. (неделя) от 14:55 ч. Досега първият филм за големия меценат беше излъчван по БНТ Свят и БНТ 2.

На 31 юли след полунощ по БНР – „Нощен Хоризонт“ ще се обяви и коментира документалния филм „Пророкът на Кораба на изкуствата“ и ще се обяви излъчването по БНТ 1 в неделя.

За първи път в национален ефир зрителите гледаха „Пророкът на Кораба на изкуствата“ на 7 април 2015 г. по БНТ 2.

Филмът за Ботю Бараков “Пророкът на “Кораба на изкуствата” е създаден от неговия племенник Пламен Бараков и със съдействието на фирма “Златната ябълка” ООД.

Трейлър на филма може да гледате на сайта botyobarakov.com тук.

На сайта си Българската национална телевизия публикува вече съобщение за премиерата на филма и по БНТ 1, в което четем:

Документалният филм “Пророкът на Кораба на изкуствата” разказва кой всъщност е Ботьо Бараков, защо се занимава с благотворителност и откъде идва интересът му към изкуството?

След премиера в родния град Габрово и прожекция във Френския културен институт, първият филм за Ботьо Бараков е излъчен от БНТ2 и БНТ Свят.

Междувременно авторът Пламен Бараков коментира своя завършен проект в студиото на Денят започва, анонсира създаването на втори филм и популяризира “Златната ябълка” ООД -основен спомоществовател на инициативите и първата българска фирма за органични продукти от микроводорасли.

Пламен Бараков за филма и за биографията на своя чичо в “Денят започва с култура” /10.12.2014/
Продължение по темата “Пророкът на Кораба на изкуствата” /24.02.2015/
Пламен Бараков гостува в “Здравето отблизо” на тема “Микроводораслите – храна от древността и бъдещето” /2 април 2015/

Новината на сайта на БНТ може да прочетете тук.

 

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД