Трейлър на документалния филм за Ботю Бараков „Пророкът на „Кораба на изкуствата“, създаден от неговия племенник Пламен Бараков и със съдействието на фирма „Златната ябълка“ ООД

Племенникът на Ботю Бараков и автор на първия документален филм за мецената беше гост в студиото на “Денят започва с култура” по БНТ на 10 декември 2014 г. Пламен Бараков разказа за филма „Пророкът на Кораба на изкуствата“ и за биографията на своя чичо, за когото знаем твърде малко – първият български меценат.

Репортаж на предаването „Денят започва с култура“ на БНТ 1 от 24 февруари 2015 г. за представянето на завършения документален филм за Ботю Бараков „Пророкът на Кораба на изкуствата“ в Габрово на 20 февруари.

Пламен Бараков гостува в предаването на БНТ 1 “Здравето отблизо” на 2 април 2015 г. в разговор на тема “Микроводораслите – храна от древността и бъдещето”. Бараков е създател и управител на “Златната ябълка” ООД – първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли, и основен спомоществовател на инициативите, популяризиращи делото на Ботю Бараков.

Пламен Бараков гост в предаването „Още нещо“ на ТВ7 – 21 ноември 2013 г.

Габрово и Централна България са най-красивото кътче на света, казва един пътешественик, който е обиколил целия свят. Пламен Бараков е бил Тибет, в Непал, в Индия, на Карибите… Списъкът с местата, които е посетил, е неизчерпаем.