Излъчиха за първи път в национален ефир документалния филм за Ботю Бараков

08.04.2015

Пророкът на Кораба на изкустватаДокументалният филм за Ботю Бараков “Пророкът на Кораба на изкуствата” беше излъчен за първи път в национален ефир – на 7 април 2015 г. по БНТ 2.

Предстоят излъчвания на филма и по БНТ Свят – на 16 април от 22:15 ч. и на 17 април от 11:00 часа. През май се очаква и излъчване по БНТ 1.

Излъчването по БНТ 2 беше обявено и на официалната страница във Фейсбук на БНТ 2, като от медията представиха и постиженията на Ботю Бараков, родом от Габровско, който е първият български меценат, дарител и автор на уникалната идея „Кораб на изкуствата“. Със свои средства Бараков поддържа първия български камерен оркестър с диригент Асен Найденов, първия български професионален квартет „Аврамов“, Софийския драматичен театър, подпомага хор и оркестър „Кавал“. Поддържа финансово десетки творци, подпомага материално най-големите български художници с щедри откупи, на други издава книгите, като приходите остават за автора. Дарява парични средства за стипендии на бедни студенти от Художествената Академия.

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД