Италианската търговска камара съобщи за филма, посветен на Ботю Бараков

25.02.2015

Documentary_Barakov_siteИталианската търговска камара в България публикува в сайта си информация за представянето на документалния филм „Пророкът на Кораба на изкуствата“ на 20 февруари в Габрово. Връзката с италианската организация у нас е осъществена от племенника на Ботю Бараков – Пламен Бараков, а фирмата „Златната ябълка“ ООД е член на Италианската търговска камара в България.

С ентусиазъм е била приета идеята на Пламен Бараков за сътрудничество между Габрово и Италия. Италианската търговска камара отговаря за бизнес и културните взаимоотношения между двете страни.

Очаква се скоро Пламен Бараков да посети Рим, за да заснеме втората част на документалния филм за българския меценат Ботю Бараков. Планирана е среща с кмета на Ливорно за побратимяването на италианския град с Габрово.

Новината на италиански за прожекцията в Габрово „A Gabrovo la proiezione del film documentario dedicato a Botiu Barakov ed alla “Nave delle Arti“ може да се прочете тук.

Информацията беше отразена и в новинарския сайт Габрово Daily.

 

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД