Излъчват „Пророкът на Кораба на изкуствата“ по БНТ 2 на 7 април

06.04.2015

Пророкът на Кораба на изкустватаДокументалният филм за Ботю Бараков „Пророкът на Кораба на изкуствата“ ще бъде излъчен за първи път в национален ефир – на 7 април 2015 г. от 22 часа по БНТ 2. Предстоят излъчвания на филма и по БНТ Свят – на 16 април от 22:15 ч. и на 17 април от 11:00 часа. През май се очаква и излъчване по БНТ 1.

Филмът е създаден от неговия племенник Пламен Бараков и със съдействието на фирма “Златната ябълка” ООД. Трейлър на филма може да гледате тук.

На 20 февруари в зала „Възраждане“ в Габрово в присъствието на кмета Таня Христова, която откри събитието, и зам.-кмета Нела Рачевиц, габровци видяха завършения филм за мецената Ботю Бараков. Филмът беше показан и на 10 декември 2014 г. във Френския институт в София за 100-годишнината от рождението на Ботю Бараков.

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД