Вечер посветена на Жорж Нурижан в Арменския дом ще бъде обявена по телевизия Евроком на 3 март 2018 год.

01.03.2018

Във връзка с годишнина на италианския енциклопедист и българист от арменски произход по бащина линия Академик Жорж Нурижан вестник Ереван в лицето на главния си редактор госпожа Вартануш Топкабашян и “Златната ябълка” ООД производител на продукти за здраве Ви канят на вечер посветена на неговото творчество с мултимедия и премиерна прожекция пред арменска публика на филма “Пророкът  на кораба на изкуството”, посветен на първия български меценат Ботю Бараков. Във филма са използвани текстове от биографичната книга за Ботю Бараков “ Корабът на изкуствата” написана с компетентност на български от Жорж Нурижан. Събитието ще се проведе на 16 март от 18 ч. в Арменския народен дом на Бул “Тодор Александров” 31 ет. 3

Събитието ще бъде обявено по телевизия “Евроком” на З март от 21 часа в най – гледаното време в уважаваното предаване “ При Жорж “ – музика, изкуство, култура

В разговар с Пламен Бараков ще си припомним събития и факти от побратимския живот на мецената Ботю Бараков и българиста енциклопедист Жорж Нурижан в служба на изкуството в България. Ще бъдат отбелязани постиженията на творците, с които може да се гордее България.

Основната мисия на предаването е импровизиран и непринуден 20 минутен разговор „очи в очи” с госта. Търси се приличния тон, ведрата мисъл и компетентен поглед към живота в отечеството и света.

Подтекста на гостуването при Жорж на УСПЕЛИ В ЖИВОТА И КАРИЕРАТА БЪЛГАРИ е търсенето на ИСТИНАТА, МОРАЛА И НАЙ ВЕЧЕ ЛИЧНИЯ ПРИМЕР НА ИНДИВИДА в днешния агресивен свят.

Целта да се канят ерудирани, патриотични и признати по света ЛИЧНОСТИ е да станат пример за подражание на подрастващите български поколения. Да бъдат някаква утеха за отрудените възрастни хора. И най вече – и живец за бъдещите таланти в отечеството

Чрез неговите 5 минутни – музика, поезия и култура, Жорж цели всяка седмица да кани младите българи към ренесансово и глобално поведение.

Разговорът с Пламен Бараков ще бъде повторен  в понеделник от 12:00 часа и сряда от 22:00 часа по телевизия “Евроком”.

Добре дошли, на всички желаещи на вечерта посветена на енциклопедист акад. Жорж Нурижан на 16 март от 18 ч в Арменския дом!

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД