Вестник „Ереван“: „Пламен Бараков е ревностен почитател на Жорж Нурижан и се готви да направи филм за него“

19.10.2015

erevan-36Арменският седмичник „Ереван“, издаван в България, публикува в бр. 36 продължението на интервюто „Пламен Бараков е ревностен почитател на Жорж Нурижан и се готви да направи филм за него“ (12-18 октомври 2015 г., бр. 36 (3691), с. 2, 8).

Досега „Ереван“ представи в два броя статията „Жорж Нурижан – необикновеният арменец с италианско име и българско сърце“ (24 август – 6 септември 2015, бр. 29-30 (3684-85), с. 2, 12) и първата част на интервюто „Пламен Бараков е ревностен почитател на Жорж Нурижан и се готви да направи филм за него“ (5-11 октомври 2015 г., бр. 35 (3690), с. 2, 8).

Може да прочетете материалите в раздел „Статии“.

Статиите са подготвени от главния редактор на вестник „Ереван“ г-жа Вартануш Топкабашян. Пламен Бараков сподели, че ще има дългосрочно сътрудничество с арменската общност в България и благодари на г-жа Вартануш Топкабашян като главен редактор за съдействието.

ВАРТАНУШ ХАЧИК ТОПАКБАШЯН

Образование

СУ “Климент Охридски”. Специалност: Българска филология (1980-1985 г.)

Професионален опит

1986-2001 г. в. “Ереван”
от 1986 до 1997 г. – редактор във в.”Ереван”
от 1997 г. до настоящия момент (2015 г.) – главен редактор на изданието
2001-2004 г. главен редактор на сп. “Етнодиалог”

Публикации

Автор на:
– публицистични статии, интервюта, материали на културни, обществено-политически и проблемни теми във в.”Ереван”, в. Демокрация”, сп. “Етнорепортер”, в. “Култура”, сп. “Етнодиалог”, сп. „Черно и бяло”, както и в издания на арменската диаспора
– съавтор на каталог “Арменски художници в България”
– съавтор на документалния филм “Арменците в България” на БНТ
– консултант на екипи на БНТ, програма “Заедно” за направата на документални филми, отнасящи се до арменския етнос и неговото културно присъствие в България
– консултант на игрален филм „Още нещо за любовта”
– преводни материали
– съавтор на книгата “Осъдени да помним” (2007 г.)

Членство:
от 1987 г. Съюз на българските журналисти

Председател на Координационния съвет на арменските организации в София от 2007 г. до 2010 г.
Била е член на Управителния съвет на Арменско училищно сдружение “Степанос Ховагимян” и на Общоарменския благотворителен съюз “Парекордзаган”-София.
Председател на училищното настоятелство при 76-то ОУ “У. Сароян” с преподаване на арменски език от 1996 до 2007 г.
Съпредседател на Комитета за арменски изследвания „Хай тад”-България.
Има многобройни участия в международни конференции (Ереван, Атина, Брюксел, Лондон, Букурещ, Братислава, Виена), посветени на проблемите на малцинствата в България, на злободневни арменски теми, както и свързани с признаването на Геноцида над арменците.

Множество участия в телевизионни и радио предавания, посветени на въпроси, свързани с живота на арменската общност в страната, до традициите, културата и бита им, както и други теми, отнасящи се до етносите.

Открийте ни във Facebook

За контакти

За връзка с нас може да пишете на електронната ни поща goldenapplebg@mac.com
Сайтът botyobarakov.com е създаден по идея на Пламен Бараков, племенник на Ботю Бараков, и със спомоществователството на фирмата "Златната ябълка" ООД - първата българска фирма, която произвежда органични продукти на основата на микроводорасли.

Златната ябълка ООД